Mijn favorieten

Aankoop

Verliefd op een nieuwe woning? We gaan graag met je mee kijken!

Je bent al een poos op zoek naar een andere woning, kijkt elke dag op Funda.nl en dan is het ineens zover. Je raakt op slag verliefd op een woning. Wat doe je dan? Aarzel dan geen moment en bel ons. We gaan graag met je mee kijken.  Verliefd zijn op een woning is namelijk prachtig, maar het is zaak om het hoofd koel te houden. Hoe aardig een verkopend makelaar ook voor je zal zijn en hoe zeer hij de woning ook aan jou aan zal prijzen, je mag nooit vergeten dat hij maar 1 belang heeft en dat is jou een zo hoog mogelijk aankoopbedrag laten betalen.
 
Focus jij jezelf maar op de sfeer, de ruimte en de omgeving. Alle zakelijke beslommeringen en technische beoordelingen over prijs, onderhoudsstaat, bouwkundige staat, fundering enz. brengen wij ter plekke wel voor jou in kaart. Een fijn gevoel, want wij staan immers altijd aan jouw kant.Benieuwd naar onze aanpak? We leggen het graag aan je uit:

Stap 1: woning gevonden, bezichtigingen

Je hebt je woning gevonden. Een telefoontje naar ons is dan genoeg. Wij maken direct een afspraak voor een bezichtiging. Wij bereiden ons gedegen voor. Kadaster, bestemmingsplan en het bodemonderzoek worden door ons uitgebreid geraadpleegd. Tijdens deze bezichtiging mag jij je focussen op de sfeer en de ruimtes. Vraag jezelf maar af of jij jezelf in dit nieuwe huis ziet wonen.  Ondertussen kijken wij wel naar de visuele onderhoudsstaat, het overige aanbod in de buurt, het voorzieningenpeil en de prijs-kwaliteitverhouding. Dan spreken we af dat je er een nachtje over slaapt. Ben je de volgende ochtend nog steeds verliefd op de woning? Dan kijken we nóg een keer. Dan komen alle details aan bod, zoals de bouwkundige staat. We beoordelen meteen of er bv. een muurtje uit kan om de woonruimte wat te vergroten of naar wens anders in te delen.

Stap 3: Onderzoek en onderhandelen

Pas wanneer je overtuigd bent dat je de woning wilt kopen, starten we de onderhandelingen. Samen gaan we eerst onze koopstrategie opstellen. Gaan we laag bieden of juist niet om de verkoper niet te veel af te schrikken. Wij hebben hier tientallen jaren ervaring mee, dus zullen wij je advies geven over  de hoogte van de 1e bieding. Ben je daarmee akkoord, dan gaan we die bieding uitbrengen. Dan is het afwachten hoe de verkoper reageert. Dit is voor vele potentiële kopers een spannende periode. Je mag er van op aan dat onze makelaars het hoofd altijd koel houden en jou als een professional door dit proces leiden en de best mogelijke prijs voor je uit onderhandelen. Als de verkopers akkoord gaan met jouw bieding,  feliciteren wij jou van harte. Je hebt dan namelijk je nieuwe woning gekocht.

Stap 4: Zakelijke afwikkeling

De verkopend makelaar zal na overeenstemming over de prijs en leveringsvoorwaarden de koopovereenkomst opmaken en deze ter ondertekening aan je voorleggen. Natuurlijk zullen wij voor jou de (juridische)details checken zodat je met een gerust hart je handtekening kunt zetten. Vanaf het moment van ondertekening kun je indien van toepassing je hypotheek aanvragen en kun jij je gaan voorbereiden op de verhuizing.

Stap 5 Overdracht en levering

Op de dag van overdracht volgt een eindinspectie van je nieuwe woning, waarbij jij als koper en de verkoper gezamenlijk beoordelen of de woning wordt geleverd zoals afgesproken en worden de meterstanden genoteerd. Daarna rijden we naar de notaris en vinden de officiële handelingen plaats en draagt de verkoper de sleutels aan jou over. Vanaf dat moment ben jij de trotse bezitter van de nieuwe woning. Mocht je in de weken daarna nog vragen hebben, kom dan even langs, we helpen je graag.