Mijn favorieten

Verkoop

Woning verkopen? Wij regelen het voor je!
Bij het verkopen van een woning komt heel wat kijken. Door te kiezen voor Mijn Makelaar, kies je voor zekerheid. Wij verkopen niet alleen je woning tegen de beste prijs maar begeleiden je op onze persoonlijke manier door het hele verkooptraject. Van A tot Z. 

Benieuwd naar onze aanpak? We leggen het graag aan je uit:

Stap 1: Intake, voorbereiding en inventarisatie

Zodra je een afspraak hebt gemaakt, vragen we de kadastrale gegevens, het bestemmingsplan en bodeminfo op. Heb je een appartement kijken we ook naar de status van de Vereniging van Eigenaars en het Onderhoudsfonds. Tevens kijken we alvast wat er onlangs in jouw buurt is verkocht en te koop gekomen. Na onze 1e kennismaking lopen we samen door jouw woning heen en inventariseren we alles, zoals de bouwkundige staat en de onderhoudsstaat van je woning. Is alles duidelijk, ontvang je meteen een 1e indicatie van de reële woningwaarde met bijbehorend advies over de vraagprijs. Hierna spreken we onze dienstverlening en te volgen verkoopstrategie door en krijg je inzicht in de verkoopkosten. Ben je daarmee akkoord, dan volgt de 2e stap.

Stap 2: Presentatie

Omdat Mijn Makelaar voor kwaliteit staat, zorgen wij voor een prachtige woningpresentaties. Wij maken hiervoor gebruik van een bedrijf dat jouw woning professioneel inmeet en hiervan digitale plattegronden maakt . Ook zal een fotograaf jouw woning optimaal in beeld brengen middels 20 foto’s, enkele 360 graden foto’s, een mooie Walk thrue video en indien van toepassing een paar hoogtefoto’s. Als we de verkoopteksten klaar hebben en hebben samengevoegd met de foto’s, gaat de verkoop beginnen. Hiervoor plaatsen wij een bord in de tuin, melden jouw woning aan bij alle NVM makelaars, informeren alle zoekers per mail en plaatsen jouw woning op funda.nl, mijnmakelaardekkerendevreeze.nl, in onze etalages en op Facebook. Verder geven wij tips hoe jij jouw woning ook zelf optimaal kunt presenteren Middels de Helpmee module kun je online op je eigen social media jouw woning presenteren.

Stap 3: Bezichtigingen

Zodra een 1e geïnteresseerde zich voor je  woning meldt, maken we een afspraak voor bezichtiging.  Je hoeft mensen niet zelf rond te leiden in jouw woning. Dat doet onze makelaar voor je. Wanneer deze afspraak op korte termijn dient plaats te vinden, zullen we eerst contact met je opnemen of het past. Het is namelijk belangrijk dat we je woning in de meest aantrekkelijke vorm kunnen presenteren. Zorg er dus altijd voor dat je woning netjes en opgeruimd is. Omdat kopers het niet prettig vinden dat de verkoper thuis is bij een bezichtiging, verzoeken wij onze verkopers altijd de woning tijdens de bezichtiging te verlaten. Na de bezichtiging bellen we meteen op zodat je weer naar huis kan terugkeren. Tevens zullen wij je onze 1e indruk geven of er sprake is van een potentiële koper.Stap 4: Onderhandelingen

Wanneer de potentiële koper een bieding doet, starten de onderhandelingen. Wij brengen je dan direct op de hoogte van de hoogte van de bieding en geven je daarbij advies wat ermee te doen. Ga je akkoord met ons advies, leggen we een eventueel tegenbod neer bij de potentiële koper. Gaat deze hiermee akkoord, dan heb je jouw woning verkocht. 

Stap 5: Overdracht en levering

Als de verkoop rond is, maken wij een koopovereenkomst op. Hierin worden details opgenomen zoals de transportdatum, de koopsom , de aanvaarding en een lijst van zaken. De koopakte wordt door jou en de kopers ondertekend. Wij sturen deze daarna door naar de notaris. Tevens houden wij alle termijnen in de gaten. Zijn deze voorbij, dan zijn alle onzekerheden weg en kan jij jezelf voor gaan bereiden op jouw verhuizing.  Op de dag van overdracht doen we eerst een eindinspectie, waarbij jij als verkoper en de koper gezamenlijk beoordelen of de woning wordt geleverd zoals afgesproken en noteren we meteen de meterstanden. Daarna rijden we naar de notaris en vinden de officiële handelingen plaats en draag je alle sleutels over aan de nieuwe eigenaren. Mocht je na afloop of in de weken er na toch vragen hebben, kom dan altijd bij ons langs. We staan graag voor jou klaar.