Mijn favorieten

Taxatie

Er zijn heel wat belanghebbenden die om verschillende redenen willen weten wat een woning waard is. Je kunt daarbij denken aan een eventuele koper, de hypotheekverstrekker, de bank, de belastingdienst. Maar wellicht wil je het zelf ook weten in geval van een verbouwing, een echtscheiding of een nalatenschap. Een taxatie geeft je daar antwoord op. Onze makelaars zijn al tientallen jaren actief en ingewijd in de woningmarkt in Zuidoost Drenthe. Zij weten als geen ander woningen op waarde te taxeren.

Mijn Makelaar is lid van de NVM. Wij zijn allen register-taxateurs bij het NRVT.

Of het nu gaat om een waardebepaling, een gewone taxatie, een NWWI-taxatie of een taxatie via de Taxateurs Unie; Je bent hiervoor bij ons aan het juiste adres.Zoveel mensen, zoveel meningen.

Elke geldverstrekker of instelling kan zijn eigen norm bepalen ten aanzien van het taxatierapport. Omdat Mijn Makelaar zuiver beëdigde makelaars/ registertaxateurs kent en het model NVM taxatierapport hanteert, wordt deze door alle geldvertrekkende instellingen en de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) geaccepteerd. Tevens is Mijn Makelaar aangesloten bij het NWWI en  Taxateurs Unie. De laatste 2 zijn validatie instituten en hebben als doel het verhogen van de deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties. Het biedt betrokkenen inzicht in de totstandkoming van de getaxeerde waarde. Het draagt hierdoor bij aan het voorkomen van taxatiefraude.

Hoe werkt een taxatie precies? Wij leggen het je graag uit!

Het is van belang dat wij de waarde van jouw woning goed kunnen taxeren. De marktsituatie verschilt per plaats en regio en dat heeft invloed op de waarde van uw woning. Doordat wij al zo lang actief zijn in de regio beschikken wij niet alleen over een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van taxaties, maar zijn wij ook continu op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen.
Als 1e is het belangrijk te weten wat het doel van de taxatie is. Daarna kunnen we een afspraak maken om jouw woning te taxeren. Wij vragen je altijd het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en indien je deze hebt de bouwtekeningen van uw huis klaar te leggen.

Tijdens de taxatie letten wij op het volgende:

•           de staat van onderhoud
•           inhoud en verbruiksoppervlakte volgens NEN2580
•           functionele indeling
•           de constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit ervan
•           mate van isolatie en energiezuinigheid
•           verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
•           ligging en omgeving.

Op kantoor verrichten wij vervolgens een kadastraal onderzoek, beoordelen we het bestemmingsplan en houden we rekening met de marktsituatie in Zuidoost Drenthe. De uitkomsten leggen wij vast in een taxatierapport.